Tandblekning strips och remsor

Alla vill att miljoner dollar leende och med nya tandblekning produkter debuterande på marknaden varje år, är företag som gör det lättare för konsumenten att ha en. Tandblekning strips är en av de mer populära och kostnadseffektiva produkter, men är det verkligen det bästa alternativet för alla? Här är några faktorer att tänka på om du är intresserad av att använda blekning strips.

(table)

Instruktioner för att bleka tänderna

Som med alla skönhet eller hälsoprodukt, att veta hur man korrekt använda och tillämpa det kommer att ge dig de bästa resultaten. Om du aldrig har använt Crest Whitestrips innan, de är mycket lätt att använda, men här är en snabb översikt över vad som väntar och hur man använder dem. Du kan läsa mer om att bleka tänderna här.

Steg 1: Prep dina tänder

Torka tänderna innan du öppnar och tillämpa remsorna, men inte borsta. Detta hjälper till att undvika irritation från tandkräm när remsorna innehåller blekningsgel appliceras.

Steg 2: Öppna och Apply

Öppna ett paket av remsorna och ta bort från plastarket. Den sida som var fäst till plast innehåller blekning gel. Applicera gel sidan av längre band till dina bästa tänder bara längs tandköttskanten. Tryck och försegla remsan på tänderna och vik resten av remsan bakom tänderna. Upprepa med kortare band för din nedre tänder. Låt verka rådde ansökan tid.

Steg 3: Ta bort Strips

Ta remsorna och kasta. Borsta lätt efter att ta bort kvarvarande blekningsgel från tänderna. Svårare än så är det inte!

 

Strips för vita tänder hemma

At-home blekning strips för vita tänder fungerar på liknande sätt pennor och brickor, förutom med en mycket svagare väteperoxid blandning av ungefär 6%, och ofta kvar på i kortare intervall – som 30 minuter – för en längre tidsperiod – som två eller tre veckor. De är lätt tillgängliga över disk och skryta vara den enklaste, billigaste på marknaden.

Fördelar

Inte dyrt. Tandblekning hos tandläkaren kontor kommer att kosta hundratals dollar. För att inte nämna, behöver försäkringar inte täcker sådana estetiska förfaranden. Allt som krävs är en del peroxid och en allmänt tillgänglig plast för att göra en bra vitare band. Av denna anledning, de är relativt billiga.

Lätt att använda. Alla kit kommer med två uppsättningar av band. En för de nedre tänderna och en för de övre tänderna. Tillämpningsanvisningar är lätta att följa och alltid ingår i förpackningen. Att följa anvisningarna är enkelt och en gång tillämpas, du behöver bara komma ihåg att ta bort dem och skölja munnen efteråt.

Snabba resultat. Vi lever i en snabbrörlig samhälle där en månad verkar vara ett år. Men tro mig, att få dina tänder vitare inom 2 eller 3 veckor är en fantastisk prestation. Med tanke på det faktum att du har kontinuerligt färgning dessa samma tänder i flera år innan det.

Nackdelar

Strips konsekvent rankas svagaste av alla over-the-counter produkter, vad gäller prestanda, på grund av bristen på vägledning i samband med dem – tandköttet kan bli irriterad eller eroderas och tänder kan bli mycket känsligare (Cataldo 2012 ). Konsumenterna riskerar också risken för blotched resultat om remsorna appliceras snett, och de med sneda tänder hittar ojämna resultat. Annan undergång till remsor är att med 30 minuters sessioner gång dagligen under 1-3 veckor med väteperoxiden 6% inte alla fläckar kommer att tas bort.

Bra för dig som är känslig för tandblekning hemma

För dem med tänderna känsliga för blekning, är det bäst att leta efter blekningsprodukter som inte kräver en lång applikationstid. Vissa produkter, såsom Crest 3D White Whitestrips Gentle rutin, kräver endast fem minuter om dagen, vilket kan hjälpa till med tandfläckborttagning. Den är utformad speciellt för personer med tänder känsliga för blekning och inkluderar samma ingrediens tandläkare använder i en mindre koncentrerad formel. Detta subtilare vitare alternativ erbjuder enkla tänder fläckborttagning och bleker genom djuprengöring.

Säkerheten

En lysande vitt leende inte längre måste vara något du bara ser i tidningen annonser och på TV tack vare framstegen inom hemma vitare produkter. Medan tidiga former av tandblekning var antingen för dyrt eller otillförlitliga, i dag de flesta over-the-counter varumärken kan erbjuda samma typ av dramatisk förbättring av ljusstyrkan på ditt leende som professionella behandlingar som erbjuds av Clackamas kosmetiska tandläkare Dr Jeremy Suess.

Medan de flesta over-the-counter blekning produkter har passerat stränga normer för att garantera deras säkerhet, kan dessa typer av produkter vara lätt att missbruka inte används enligt anvisningarna. För att hålla dina tänder och tandkött friska och samtidigt förbättra ditt leende, prova att använda dessa grundläggande blekning tips.

Effektivitet

De mer avancerade blekning strips anspråk på att ge dramatiska vitare effekter efter fullständig behandling med synliga resultat redan efter tre dagar. I genomsnitt kan du räkna med att se resultat i omkring sju dagar. Detta kommer att variera från person till person och beror på graden av tänder missfärgning. Dessutom kommer effekterna av blekning strips inte för evigt. Efter en fullständig behandling kan du förvänta resultaten pågå mellan sex månader och ett år. Med hjälp av en blekning tandkräm regelbundet kan hjälpa dig att förlänga dessa resultat och undvika livsmedel och drycker som fläckar på tänderna.

Kosta

Det finns många blekning strips på marknaden nu och de kan variera allt från $ 15 till $ 30 för en veckas kit. Detta är en mycket mer prisvärt alternativ jämfört med i-office laserbehandlingar, som är definitivt i den övre delen av kostnaden skalan. Och blekning strips är något dyrare än blekning tandkräm som säljs idag. Så beroende på din budget, kan blekning strips vara det bästa alternativet för dig.

Enkel användning

Blekning strips är mycket lätt att tillämpa. En behandling består av två remsor. Den första remsan är placerad på den övre framtänder och den andra remsan är placerad på botten. Den mest komplicerade aspekten av denna process är att veta vilken remsa går där. Du kan också bära dem medan du gör andra saker, så det är mycket praktiskt.

Hur ofta ska jag använda tandblekning strips?

Tyvärr är detta något som varierar från person till person. Det finns ingen one-size-fits-all metod för blekning. Dessutom frågor som kommer tillsammans med blekning (såsom känslighet) varierar ganska mycket också.

Det finns några saker du kan göra för att se till att du vitare säkert ändå. Först är det högst osannolikt att användning av blekning strips faktiskt kommer att skada tänderna permanent. De två viktigaste frågorna är tuggummi blanche och ilningar i tänderna. Båda dessa är tillfälliga problem (om inte något mycket extrem händer). Dina tänder själva inte kommer att skadas, försvagas eller skadas på något sätt.

Annat än att det finns inte mycket att vara orolig. Det är inget fel med går långsamt men. Folk verkar få i en tizzy om blekning sina tänder och vill ha resultat i dagar – som inte kommer att hända och om du försöker få det att hända, det är där du kommer att stöta på problem. Bara ha tålamod och vet att du sannolikt kommer att se resultat över flera veckor upp till 2-3 månader i motsats till dag.

Tips för användning av tandblekning hemma

Borsta alltid tänderna innan de ansöker blekning strips. Du vill se till att alla synliga plack, bakterier och matrester tas bort, så att de inte fastnar mellan tänderna och remsan.

Det rekommenderas att vänta minst 30 minuter mellan att borsta och tillämpa remsor. Detta görs för att undvika potentiell irritation i tandköttet och emaljen.

Applicera peroxid remsor av icke-borstade tänderna kan vidare redan existerande karies eller andra tandproblem. Dessutom matrester och plack gör det svårare för blekning strips att göra sitt jobb och leverera snabba och snabba resultat.

Du kan alltid försiktigt borsta tänderna efter applicering blekning strips. Speciellt om du märker att sköljning inte bort all gel från tänderna.

Strips på något sätt ersätta tandborstning och tandtråd. Ha det i åtanke och fortsätta att borsta tänderna två gånger om dagen i 2-3 minuter för att upprätthålla en sund munhygien. Mer om tandblekning hemma bäst i test.

Handla klokt utan peroxid

Medan termen tandblekning låter kanske inte mycket inbjudande, det utgör en korrekt beskrivning av processen. Majoriteten av blekning produkter innehåller peroxider, en typisk blekmedel, som kan variera allt från 10 till 20 procent i koncentration.

Blekning produkter uppnå sina resultat genom strippning av fläckar från tänderna precis som att använda blekmedel tar bort fläckar från kläder. Eftersom du vet aldrig hur tänderna skulle kunna reagera på användningen av denna typ av sammandragande kemikalie, bör du överväga att starta en blekning regim att använda en produkt med blekmedel i mitten av range- inte den högsta eller lägsta på skalan.

När du bestämmer hur dina tänder reagerar på peroxid en produkt innehåller, kan du flytta till en högre eller lägre dos beroende på de resultat du får. För att garantera säkerheten för alla vitare produkt, leta efter Amerikanska Tandläkarförbundet kvalitetsstämpel.

Bieffekter

Den gel som används anses säkert för vuxna, men barn och kvinnor som är gravida ska rådgöra med sin läkare innan du använder. Med långvarig användning, kommer en del människor tycker att deras tänder blir mer känsliga, vilket kan leda till ett visst obehag för en dag eller två. För dem med känsliga tänder, kan detta vara ett problem. Rådgör alltid med din tandläkare för att diskutera dina individuella behov.

Tandblekning strips är ett bra val för den som söker en snabb lyft för deras leende för ett speciellt tillfälle, men för dem som söker mer drastiska resultat något mer permanent kan vara perfekt.

Tandblekning strips med kol?

Träkol är en oprövad metod för tandblekning. Det är också naturligt slip som bakpulver, och vissa tandläkare har rapporterat fynd att det faktiskt fastnar i porerna på tänderna, vilket skulle ha en mörkare effekt på tänderna – motsatsen till vad du söker! Det är bättre att hålla sig till beprövade och medicinskt beprövade metoder för tandblekning, som at-home kit.

Tips

Ljusare ditt leende är lika enkelt som att besöka din tandläkare för en blekning behandling eller köpa en av de många at-home behandlingsalternativ som finns. Med hjälp av en blekning tandkräm eller munvatten, försöker blekning pennor, remsor eller brickor är alla bra sätt att komplettera din normala munhygienvanor

Behandla Känsliga tänder Efter Tandblekning
Ibland efter blekning behandlingar kan tänder vara känslig. Om detta inträffar du har alternativ för att minska smärtan.

  • Använda en känslighet tandkräm  – är känsliga tandkrämer formuleras med ingredienser såsom kaliumnitrat för att lindra smärta i samband med tandkänslighet
  • Tugga tuggummi  – forskare har funnit att mer saliv produceras när tuggummi. Och handlingen att tugga kan distrahera folk från smärtan.
  • Undvik vitare ett tag  – ge tänderna en paus och sluta använda blekning produkter.

7 svar på frågor om blekning strips

Vill du bleka tänderna, utan ett besök till tandläkaren? Med blekning strips, kan det inte bli enklare! Här är vår snabbguide för sju svar på dina frågor.

Hur blekning behandlingar fungerar?

Flesta tandblekning produkter inkluderar karbamid peroxid eller väteperoxid, som bryter ner de mörkare molekyler belägna i emalj eller dentin, vilket resulterar i vitare tänder.

Vilka resultat kan jag förvänta mig?

Med tanke på att den naturliga färgen på allas tänder varierar, bör vi inte alla räkna med att få ljusa vita tänder. Du bör också veta att vitare produkten fungerar bara på tänderna naturliga emalj och inte på kompositfyllningar eller kronor. Du kan behöva få nya att harmonisera färgen på ditt leende. Effekten av en vitare produkt kan vara från en till sex månader, enligt dina levnadsvanor.

Varför välja blekning strips?

Blekning strips är over-the-counter blekning behandlingar mest rekommenderas av tandläkare. Lätt att applicera, de är särskilt effektivt när tänderna är raka. Sneda tänder kan dock vara svårt att täcka och bleka.

I jämförelse, behandlingar som kräver borstar, munvatten och tandkräm innehåller en otillräcklig mängd peroxid och deras exponeringstiden är för kort för att ge synliga, tillfredsställande effekter.

Hur använder jag dem?

Allt du behöver göra är att tillämpa blekning remsan tänderna genom att trycka hårt på den så att gelen täcker hela ytan av tanden. Sedan helt enkelt lämna den på plats i 30 minuter. Upprepa processen en gång eller två gånger per dag i 7 till 14 dagar, enligt dina tänder färg och de resultat du vill.

Finns det några biverkningar att använda blekning strips?

Health Canada uppger att det inte finns några risker med att använda at-home tandblekning behandlingar om du följer produktens riktningar. Men de kan irritera tandköttet och öka tänderna känslighet för varm eller kall. I allmänhet biverkningar varar bara några dagar.

Vad händer om känsligheten kvarstår? Minska produktens ansökan med hälften eller sluta använda det för två eller tre dagar. Konsultera en tandläkare om smärtan återkommer när du återuppta behandlingen.

Finns det några kontraindikationer?

Tandblekning produkter bör inte användas av kvinnor som är gravida, kvinnor som är vård, patienter under 12 och i fall av tuggummi eller klövsjuka. Rökare bör inte använda tandblekning produkter antingen på grund karbamidperoxid interagerar med nikotin, vilket kan öka cigarett s cancerframkallande effekter.

Vilka livsmedel ska jag undvika under och efter en blekning behandling?

För att maximera remsorna vitare effekter bör du undvika att konsumera livsmedel och drycker än fläcken och tenderar att gula tänder (vin, kaffe, rödbetor, choklad, curry, etc.), samt mycket sura livsmedel och drycker (läsk, citrus) som kan påverka tandens emalj.