Metoder

Tandblekning erbjuder en snabb, icke-invasiv metod för att förbättra ditt leende. Det är en process som återställer den naturliga färgen på tänderna, eller i många fall ökar bara färgen på tänderna utanför sin naturliga nyans. Nästan alla som väljer en tandblekningslösning för tandblekning hemma ser rimligt att betydande förbättring i bländning och vithet deras leende. Det finns många tandblekning tekniker som erbjuds på vår tandläkarens och över disk.

 

(3 metoder, skena, strips och penna med länkar till undersidor)

 

Kol för vitare tänder hemma?

Har du hört talas om aktivt kol för vitare tänder hemma? Det har snabbt blivit en av de mest populära sätten att bleka tänderna, men varför? Det tyckas bakvända, hur kan gnugga ett svart pulver över din pärlvita tänder faktiskt ta bort fläckar istället för att lämna dem svart som kol? Människor är ofta chockade när de först ser aktivt kol som används på detta sätt, men sanningen är att det har varit en del av tandvård för mycket längre än du tror. Låt oss ta en närmare titt på aktivt kol, hur det kan bleka tänderna, och allt annat du behöver veta om denna enorma skönhet trend.

Vad är aktivt kol?

Inte bara springa ut och få regelbundna träkol för att börja borsta med, är aktivt kol speciell och du behöver för att få denna sort till potentiellt skörda vitare fördelar. Enligt WebMD , är aktivt kol bildas efter vanlig träkol ytarea expanderas genom en kombination av ökad värme och gas eller något annat aktiveringsmedel. Dessa komplexa kemiska förändringar ger dig vad som är populärt kallas aktivt kol.

Bakgrunden

Charcoal har varit betydande i århundraden, och har använts för allt från att behandla vatten för att bekämpa giftiga förgiftningar. I själva verket, tidiga versioner av tandkräm, inklusive den som romarna använde, som ofta kallas för mark träkol som en av ingredienserna. Även dessa användningsområden inte var specifika för tandblekning, de bevisa att kol har varit viktigt för många samhällen under mycket lång tid. Det är inte förvånande att människor fortfarande upptäcker nya användningsområden för det.

TANDLÄKARENs bedömning

Tandläkare Joseph Banker berättade Prevention att det ser ut som om det hade förbättrat vithet tänderna, men han också noterat att det inte var den snyggaste alternativet. Blogger xoJane undersökt orsaken till varför aktivt kol verkar ha en vitare effekt, och hennes läkare Dr. Jessica Emery sa att det beror på att aktivt kol är attraherad av tanniner. Tanniner är de saker som lurar i din favorit mörka drycker och lämna bakom fula fläckar på tänderna. Så om du ser massor av tannin fläckar från att dricka rött vin eller något liknande, är det förståeligt att aktivt kol borsta skulle kunna hjälpa.

 

Bleka tänderna med bakpulver?

Bakpulver är ett vanligt hushåll produkt som har många användningsområden i hemmet, från att eliminera lukter till rengöring av mattor. Nu kan bakpulver finns i många tandkrämer och tänder vitare produkter. Med hjälp av den för att ta bort fläckar från tänderna är vanligt förekommande. Men kan bakpulver bleka tänderna egentligen? Det gör ett utmärkt jobb på att ta bort ytan fläckar, men du bör gå vidare med försiktighet för att undvika skador på emaljen.

Huskuren

Hur kan en enkel blandning av lika delar bakpulver och vatten vitare tänder? Bakpulver, även känd som natriumbikarbonat, består av en kemisk förening som gör det en stor milt slipmedel. Det är samma slip som effektivt tar bort ytan fläckar från tänderna och få dem att verka vitare. Men om ditt mål är att ta bort djupare, äldre fläckar, då bakpulver kommer inte att vara lika effektiva. Du kommer att behöva se din tandläkare eller använda en produkt som särskilt skapats för blekning tänder.

Varning

Om du funderar på att använda denna metod för att hjälpa bleka tänderna, måste du vara medveten om möjliga biverkningar. Med kontinuerlig användning kan du skada emaljen som rockar tänderna. Dessutom gör bakpulver innehåller fluor, vilket bidrar till att stärka tänderna och förhindra hål i tänderna, så du kommer fortfarande att behöva använda vanlig tandkräm. Om du har tandställning som innehåller ortodontisk lim eller använder en permanent hållare, inte borsta med bakpulver. Det kommer att mjuka upp limmet.

Vem vill inte ha en vacker, ljus leende utan fläckar? Att få den leende bör inte ske på bekostnad av hälsan hos dina tänder. För ett säkrare alternativ, bör du söka tandblekning tjänster från din tandläkare.