Bleka tänderna hemma – Bäst i test 2019!

Bleka tänderna hemma! – Alla älskar ett brett vitt leende, och det finns en mängd olika produkter och metoder för detta. Med våra bleka tänder hemma bäst i test gå vi igenom ett brett utbud av alternativ för konsumenterna att välja mellan som enkelt vill ta sitt leende till nästa nivå!

Bäst i test – Prisvärda startkit

PLAN - PRICE

499 kr

✔Egen formel 100% peroxidfri

✔Upp till 4 nyanser vitare

✔Avancerad blekning

✔Testad och Godkänd av Läkemedelsverket

✔Fri från BPA och Latex

499 kr

✔Peroxidfri

✔Kliniskt testad

✔Stort utbud av olika produkter

✔Snabb leverans

495 kr

✔Utan peroxid

✔Nöjd kundgaranti

✔Snabb leverans

✔Fri frakt över 400kr

✔Kostnadsfri tandrådgivning

De bästa sätten att bleka tänderna hemma

Blekning är ett enkelt och relativt billigt sätt att förbättra sitt leende på. Oavsett om du gör det själv eller via din tandläkare så når du mer eller mindre samma resultat. Det finns främst två sätt att bleka tänderna. Ett alternativ är att använda blekmedel för att ändra färgen på dina tänder och ta bort både ytliga och djupare fläckar. Den andra är att använda icke-blekningsprodukter som bara ta bort de yttre fläckarna. Att bestämma vilken behandling som är bäst för dig beror på hur snabbt du vill att dina tänder ska bli vita och hur mycket du är villig att spendera. Idag finns de många bra och prisvärda startkit som inte heller använder sig av dåliga ämnen.

Tandblekning hemma som funkar effektivt

De produkter som finns för tandblekning hemma använder låga doser av blekmedel eller inga alls. De kan hjälpa till med blekning av tandens yta och resultatet blir nästan som professionella behandlingar, fast billigare!

 • Blekande tandkräm: Tandkräm använda slipmedel eller polermedel för att avlägsna smärre fläckar. De kan vara ok för ytan, men se till att du väljer en tandkräm med kvalitetsstämpel.
 • Tandblekning strips: Som med professionella blekmedel är väteperoxid ofta men inte alltid den aktiva ingrediensen i många tandblekning strips. I en del startkit innehåller en mycket lägre dos och resultat brukar ta ungefär en vecka.
 • Vitare geler: Som blekning strips innehåller dessa produkter låga doser av väteperoxid i en gel som du borstar direkt på tänderna. Resultat brukar ta några dagar och varar några månader.
 • Professionella hemma startkit: Dessa skräddarsydda skenor som skapats genom en avgjutning av dina tänder kommer med en blekgel som du kan använda antingen under natten eller under en timme eller två på dagen. Dessa är mycket populära och fungerar mest effektivt.

Vita tänder hemma eller i tandläkarstolen?

Om du är ute efter att uppnå intensiv blekning direkt är professionell blekning ett dyrare alternativ som ändå inte ger mycket bättre resultat. Din tandläkare kan använda högre doser av väteperoxid (ibland via en ljus eller laser) så att du kan se resultatet aningen snabbare. Din tandläkare kan också använda desensibiliserande produkter för att undvika tandkänslighet som ibland kommer med tandblekning som använder sig av peroxid. Dessa behandlingar är dyrare än hemmakit som också ger dig vita och ibland ännu vitare tänder hemma, vanligtvis 3000-5000 kr per behandling.

Hur gör Tandläkare bleka tänderna?

Efter en grundlig rengöring kommer din tandläkare sätta en indragare i munnen för att exponera tänderna. Sedan använder han en skyddande vätska på tandköttet för att förhindra irritation från bleknings gelen. Din tandläkare kommer att tillämpa en väteperoxidblekgel på tänderna och kommer i allmänhet behöva göra flera sessioner omkring 15 till 30 minuter för varje besök för bättre resultat.

Fördelarna med hemma kit

 • Långsiktiga resultat: Tandläkare är överens om att det enda sättet att behålla dina vita tänder är med hemmablekningsprodukter med upprepade användningar,  helst var 4e till 6e månad. Ibland ger tandläkare även råd till människor med mycket mörkt färgade eller drabbade tänder att fortsätta hemma blekningen under en period på några månader (eller upp till ett år) för bästa resultat.
 • Valmöjligheter: Du har ett brett val av blekning skenor, remsor eller pennor, samt ett flertal övriga tillbehör.
 • Bekvämlighet: Du kan bleka när som helst på dagen eller natten, för kortare eller längre perioder.
 • Portabilitet: Du kan också använda dessa produkter på resande fot eller på kontoret.
 • Kostnad: Det är oftast mycket billigare att bleka tänderna hemma. Ett kit kostar runt 500kr, istället för tandläkarens 5000kr.

 

Att tänka på vid blekning av tänder

Även om du kan få bra produkter för tandblekning bör du läsa bruksanvisningen så du inte överanvänder dem eller använder dem på fel sätt. Överblekning kan producera en oönskad blåaktig nyans, kalkhaltig vithet eller ojämna resultat.

Tillsyn av en tandläkare kan förebygga dessa problem. De flesta människor går till tandläkaren för undersökning regelbundet och detta är något du bör göra ca 1 gång per år, även om tänderna redan ser fina ut!

Tänk också på:

 • Ju starkare peroxiden formel, den snabbare dess effekt; den svagare formeln, desto längre tid kan förbli på tänderna på ett säkert sätt. En låg andel blekmedel som används över natten varje kväll i veckan kommer att ge ungefär samma resultat som en hög andel ”dag-lut” som stannar på tänderna en timme per dag under sju dagar.
 • Den bästa tiden att börja at-home vitare är strax efter en tandhygienist är profylaktisk rengöring. Detta förfarande avlägsnar ytskiktet av plack och smuts som kan störa blekning.
 • Tandläkare och munvårds företag uppmana tandborstning och tandtråd tänderna strax innan någon form av hemma eller “on-the-go” kti.
 • För bästa resultat konsumera inte mat eller dryck (utom vatten) inom ett par timmar efter behandlingen.

 

Tandskenor

Enligt tandvården, den bästa blekresultat kommer från hemma startkit – särskilt de som används under längre perioder. Dessa paket innehåller oftast en skena och blekmedel som typiskt består av:

 • Egna monterad applikations skenor tillverkade av ett flexibelt plastmaterial.
  • De bidra till att gelen stannar i kontakt med tänderna för maximal effekt.
  • De hjälper till att förhindra saliv från att komma i kontakt med blekmedel (som kan späda ut dess styrka).
  • De minimerar mängden blekmedel som kan droppa på (och potentiellt irritera) tandköttet.
 • Bleknings föreningar är antingen förinstallerade i skenorna eller förvaras i “sprutor” och läggs till i skenorna strax före användning. Generella kit ger tillräckligt med gel för en två veckors behandling per år, plus en eller två dagars touch-ups var fyra till sex månader.

 

Strips

Belagd med en blekande gel är dessa tunna och flexibla remsor utformat för att anpassa sig till formen av tänderna. De är mycket bekvämt och lätta att använda – ingen blandning eller gjutning krävs. De är diskreta nog att bäras på jobbet eller under resan och shopping.

Remsor är mindre effektiva än skenor för att ta bort fläckar mellan tänderna och är tyvärr inte lämpliga för sneda tänder. Dessutom kan saliv lättare hitta sin väg under remsor och späda ut medlet. Vissa strips är inte tillräckligt långa för att täcka ett brett leende, och de tenderar att halka och glida.

 

Pensel eller penna

En tandblekningspenna med borst eller skumtip applikatorer ger vad som har fakturerats som krångel omedelbar blekning. Används direkt efter måltid eller i dagliga regimer, som alternativ till brickor och band dessa produkter ofta vara omedelbar ”motgift” till nya fläckar från mat, särskilt om du just konsumerat rött vin. Dessa används främst som komplement till exempelvis tandskenor.

 

 

 

 

ÄR DET SVÅRT ATT BLEKA TÄNDERNA SJÄLV?

Om du inte har blekta tänder redan innan, så det är naturligt att undra om detta är svårt, och om du kommer att göra det själv. Det finns många olika metoder som du kan använda för att få vitare tänder, där svårighetsgraden är olika i de olika metoderna. Men i allmänna ordalag – oavsett vilken metod som används för blekning – liksom alla produkter som säljs för hemmabruk så enkelt att du nästan inte behöver manuellt för att förstå hur man gör det.

En grundlig manual följer naturligtvis ändå med varje produkt, med en enkel förklaring till hur att bleka tänderna själv. Därför skulle vi säga att svaret på den första frågan är: Nej! Det är verkligen inte svårt att bleka tänderna själv, och du behöver inte oroa dig för dåliga resultat.

 

TIPS NÄR DU BLEKA DINA TÄNDER FÖR FÖRSTA GÅNGEN

Det finns som nämnts ovan, olika metoder och produkter för att få vitare tänder. Som nybörjare rekommenderar vi att du använder en produkt som kombinerar gel och skenor, eller någon tandblekning remsor. Dessa är de enklaste metoderna, en lyckas göra även utan problem. Samtidigt, dessa metoder vitare tänder på nolltid, och i de flesta fall är det tillräckligt 10 till 14 dagars behandling innan du får bra resultat. Som mest kommer att märka en förändring bara efter att ha använt tandblekning produkter inom några dagar.

Värt att tänka på innan du bleka tänderna, är om du har slitna emalj på tänderna. Vissa produkter bör inte användas av dem som har slitna emalj, vilket ofta är fallet hos rökare eller människor som dricker mycket sura innehåll drycker – såsom kaffe, cola, juice och liknande. Dessa produkter bör också undvikas eftersom främst som möjligt under blekningsprocessen. För om du dricker en hel del av dessa saker, då det kan påverka resultaten av blekning i negativ grad.
Du bör också överväga hur missfärgade dina tänder när du väljer en tandblekning produkt. En enkel tandbleknings span kan vara något för dig som bara har lättare missfärgningar eftersom det ger goda resultat på kort tid. Dessutom är detta en av de billigaste alternativen, som också är mycket lätt att använda.

DU KAN ÄVEN STYRA RESULTAT

Många är oroliga för att de kommer att få onaturliga vita tänder eller ojämna resultat när de bleka tänderna själv. Men i 99 procent av fallen finns det ingen anledning till oro, eftersom du kan kontrollera resultatet gradvis. För tandbleknings enheter en process som sker under flera dagar, och du kan även följa den vanliga resultatet. Om du använder produkterna på rätt sätt, kommer du också få en ännu vitare där alla tänder har samma färg. Du kanske vill dokumentera dina egna tänder under processen så att du se resultatet växa fram.

De flesta produkter som säljs för hemma blekning tänder inte intensiva produkter, men produkter som gradvis ger dig resultat. Du är därför inte skyldig att följa den rekommenderade längden på behandling om du känner att tänderna har varit vitt nog för bara några dagars behandling. Vad gäller varaktigheten av tandblekningen, så det kommer att variera som den produkt du använder, för att inte tala om hur du behandlar dina tänder efteråt. Bra uppföljning och god vård kommer att orsaka den magnifika vita färgen håller längre. Vissa kanske kan fylla med en ny behandling efter några månader, men då det inte kan vara så omfattande.

Kom också ihåg att många “beroende” av tandblekning och aldrig känna att de får tänder är vita nog. Du har fått för att passa in och vila tills “löständer” är onaturligt vita.

Säkert att bleka själv

Även om det kan verka skrämmande och det är inte något du har gjort innan, så de allra flesta kommer att ha noll problem med produkter för tandblekning , och minst lika små problem med resultaten. I själva verket finns det många tandläkare som på grundval av tester och undersökningar som genomförts som anser att det kommer att bli säkrare att bleka tänderna hemma i stället för att ta en tur till tandläkaren. Och dessa ord faktiskt kommer från en tandläkare själv .

Enligt det ovannämnda fallet är produkter för hem blekning långt mildare än den som används hos tandläkaren, som du annars kan läsa mer om i det sista stycket i det här inlägget. Det kommer att ge mindre slitage på tänderna, medan hemma vitare kan utföra mer enhetliga behandlingar över tid för att upprätthålla en jämn, mild färg. Sådan behandling kommer därför att spara mycket tid och pengar, även om du kanske vill upprepa hem behandling oftare än vad som skulle vara fallet i ett besök till en tandläkare.

 

VANLIGA FRÅGOR OM TANDBLEKNING

Fler och fler människor blir medvetna om tandblekning, och upptäcker att det inte nödvändigtvis behöver kosta skjortan att få vitare tänder. Med dagens hem produkter, kan de flesta har råd med det, och det är så lätt att man nästan inte behöver ställa frågor. Hur som helst, vi upplever några återkommande frågor om tandblekning, och i det här inlägget besvara de frågor om tandblekning och produkter för hemmabruk.

KAN DU BLEKA TÄNDERNA HEMMA?

Förr i tiden, måste du ta en tur till tandläkaren om man ville på vitare tänder, och det är naturligtvis möjligt att i dag. Men skillnaden från bleka tänderna hemma för en tandläkare besök är först och främst en oerhört stor prisskillnad. Därför är de flesta väljer att skaffa en produkt för hemmabruk, och det är naturligtvis helt säker och utan risker. Alla produkter som vi säljer för tandblekning för hemmabruk är mycket enkel och kommer med en lätt förklaras manual så det finns sällan några problem med produkterna.

GÖR DET ONT?

Absolut inte! Oavsett vilken produkt för hemmet köpa, då det inte kommer att skada. Detta gäller både vitare intervallet och tandblekning remsor eller skenor. Det finns mycket få eller ingen smärta i samband med tandblekning och därför behöver inte oroa dig för detta antingen du vill bleka tänderna hemma eller göra det hos tandläkaren.

HUR MYCKET KOSTAR DET ATT BLEKA TÄNDERNA HEMMA?

Allt är relativt, men i allmänhet kan man säga att det kostar mellan 200 till 1000 kronor att bleka tänderna hemma. Prisskillnaden bygger till stor del på vilken produkt du väljer, vilket i sin tur kan ge varierande resultat. Användningen av LED-lampor och gel, till exempel, ge snabbare vita tänder , men kommer att kosta mer, medan några enkla tandblekning strips kan ge dig sämre om du hade lagt in ett par hundra pounds extra. Generellt kan vi säga att tandblekning hemma sparar en stor del hundra Euro jämfört med en tandläkare hade tagit hand.

ÄR DET LAGLIGT ATT BLEKA TÄNDERNA HEMMA?

Det är helt lagligt att bleka tänderna hemma, och vi hade naturligtvis inte sålt sådana produkter om det inte hade varit lagligt för användning på den norska marknaden. En av anledningarna till många tror att dessa produkter är olagliga få nog av regeringen och Livsmedelsverkets förändringar under 2011. När det infördes en ny uppsättning regler som tillåter tandblekning produkter för hemmabruk får endast innehålla 0,1 procent väteperoxid. Ett påstående vi naturligtvis följa, vilket gör det både lagligt och säkert.

HUR BLEKER MAN TÄNDERNA HEMMA?

Det finns flera olika metoder som du kan använda för att bleka tänderna hemma. Den mest moderna och avancerade sättet är att använda en gel i kombination med en LED-ljus. Andra mer traditionella metoder är användningen av en tandbleknings span (även detta gäller en gel på tänderna) , och användningen av tandblekning strips lika lätt till den tandade trädgården. Vi har mer detaljerade artiklar om hur att bleka tänderna hemma, och naturligtvis olika produkter så att du kan hitta den metod som fungerar bäst för dig.

HUR LÅNG TID TAR DET VITARE?

Eftersom de produkter som säljs för hemmabruk är mycket svagare än vad du får hos tandläkaren, inte kommer att påverka så länge. Vanligtvis kommer att börja avta efter några månader, så att (om du vill) kan utföra vanliga “underhåll” med fortsatt användning. Det är dock viktigt att inte bli beroende på användning, eftersom de flesta kommer att säga är överens om att tänderna inte kommer att vara så vit som øynehviten i dina ögon. De flesta kommer att överleva med lite underhåll sällan efter blekningsprocessen vid starten.