Vita tänder hemma

Har dina pärlvita tänder förlorat sin lyster på grund av grådaskig grå eller gula fläckar? Missfärgade tänder kan inträffa när vi åldras, men några vanliga livsmedel, drycker och till och med munvatten kan färga tänderna. Gör-det-själv åtgärder kan hjälpa vitare tänder, och undvika ämnen som färgas tänder kan stoppa ytterligare missfärgning. Använd dessa hemligheter till vitare tänder för att återställa ljusa leende.

Bäst i test – Prisvärda startkit

PLAN - PRICE

499 kr

✔Egen formel 100% peroxidfri

✔Upp till 4 nyanser vitare

✔Avancerad blekning

✔Testad och Godkänd av Läkemedelsverket

✔Fri från BPA och Latex

499 kr

✔Peroxidfri

✔Kliniskt testad

✔Stort utbud av olika produkter

✔Snabb leverans

495 kr

✔Utan peroxid

✔Nöjd kundgaranti

✔Snabb leverans

✔Fri frakt över 400kr

✔Kostnadsfri tandrådgivning

Varför vitare tänder?

De flesta som bleker Tennn deras gör detta för att få sötare tänder och bättre självkänsla. Tennn vår tydligt gentemot andra människor och utgör en del av helhetsintrycket vi ger av oss själva.

Tänder blir naturligt missfärgade med tiden genom mat och dryck vi konsumerar. Kaffe, vin, läsk snus och rök till exempel bidrar till missfärgning av tänderna. Oavsett om man väljer tandvård eller behandling hemma, kan du även välja graden av vithet önskas på Tennn. Detta innebär att du kraftigt kan välja även om synliga förändringar du vill komma på Tennn.

vita tänder hemma

Detta kan göra tänderna mindre vita

 • Bakterier i munnen
 • Saliv surhet / pH
 • Matpartiklar och beläggning tänderna
 • Niktoin, kaffe, te, rödvin och färgämnen i mat och dryck

Tips för vitare tänder

 • Borsta tänderna morgon och kväll
 • Använda tandtråd eller tandstickor (för att avlägsna bakterier mellan tänderna)
 • Skölj med munvatten
 • Går regelbundet till tandläkaren (företrädesvis 1-2- gånger per år)
 • Blek tänderna hemma

Fördelar att bleka tänderna hemma

Den största och mest uppenbara fördelen att bleka tänderna hemma med hjälp av lämpliga produkter, är kostnaden. Du kan köpa tandblekning områden och tandblekning strips på nätet för en bråkdel av det pris som du betalar för tandvård. För att sätta ett konkret exempel, kan vi säga att du kan få vita tänder hemma behandling till en kostnad på under 500, medan det kostar sällan mindre än 5000 kronor om du vill ha en fullständig tandvård i Bergen med kontroll och uppföljning.

Resultatet

Resultatet är också lika bra när man använder produkter för hemmablekning. Ofta ser vi att tandläkare använder exakt samma produkter som säljs på nätet, men de tar hand därför betalas för inspektioner och utredningar som inte är absolut nödvändiga i de flesta fall. Har du friska och vackra tänder som hunden visar tecken på missfärgning (ofta använda tobak eller överdriven kaffedrickande) Du kommer att göra bra med tandblekning hemma. Dessutom är det långt mer effektivt än att resa till tandläkaren eftersom de flesta behandlingar kräver endast mellan 10 till 20 minuter dagligen under en period 14dagers.

Vi ser tydligt mest fördelar att bleka tänderna hemma – och återigen blir det pris som är avgörande för de flesta. Men om du vill att sinnesfrid det ger att konsultera en tandläkare, så vi rekommenderar att du läser nästa stycke.

vitare tänder

Gör-det-själv för vita tänder hemma

Du kanske kan bli av ytliga fläckar själv. Ett antal produkter för tandblekning hemma som funkar – kit, band, tandkräm och rinses– kan ljusare fläckar. Det finns även några gammaldags åtgärder du kan prova. Tandwhitening produkter som finns på apotek hyllor använder mild blekmedel att lysa gula tänder. Tandkrämer använder slipmedel och kemikalier för att ta bort ytan fläckar. För djupa fläckar, kan du behöva en tandläkare hjälp. Du hittar bland annat flera bra startkit här.

Kit för att bleka tänderna

Ett kit för att bleka tänderna innehåller karbamidperoxid, ett blekmedel som kan ta bort både djupa och ytliga fläckar och faktiskt förändrar din naturliga tandfärg. Om du har kaffe färgade tänder kan en tand-blekning kit hjälpa. Med vissa satser, tillämpa en peroxid-gel (med en liten borste) på ytan av tänderna. I andra kit, är gelén i ett fack som formas till tänderna. Tråget måste användas dagligen (i 30 till 45 minuter) för en vecka eller mer.

Home blekning strips och pennor

Tand blekning strips kommer att hjälpa att bli av tandfläckar. Dessa remsor är mycket tunna, nästan osynlig, och är belagda med en peroxid-baserade blekning gel. Du bär dem några minuter dagligen under en vecka eller mer. Resultaten är synliga på bara några dagar, och pågå i minst ett år. Resultaten med remsor är inte lika dramatisk som med blekning kit, men remsorna är lätta att använda och ganska mycket idiotsäker. För en lättar “tuch-up” eller om du bara vill bleka vissa tänder rekommenderar vi en penna för tandblekning.

 

Många produkter att välja mellan

Med tandblekning hemma på nätet har flera produkter att välja mellan. Vilken lösning du väljer beror på hur du vill att bleka tänderna för att uppnå önskat resultat. Du kan även välja vilken metod du vill använda. För mer information om råd om vad som passar dig bäst, kan du få hjälp från kunden på hemsidan, eller så kan du rådgöra med din tandläkare om vad som är bäst för dina tänder bör vara jämnt vit. Beställ produkter idag och få dem hemskickade, så att du kan börja behandling så snart som möjligt. Ju tidigare du börjar med behandlingen, ju tidigare du uppnå de resultat du vill så kan du känna sig ännu mer bekväm med dina tänder.

 

Tandläkaren bästa tips för vita tänder

• Munvatten mot dålig andedräkt, såsom Listerine, kan orsaka missfärgning och missfärgning av tänderna. Drop starka munvatten, borsta tänderna morgon och kväll och gärna använda fluor skölj.

• Var medveten om livsmedel som missfärgar tänderna, såsom rött vin, kaffe, vissa typer av te och naturligtvis tobak. Tänderna har en biofilm som lockar plack och bakterier som kan orsaka missfärgningar.

• Undvik alltför mycket kolsyrad dryck. Läsk, både med och utan socker, kämpar på emaljen.

• Tänk när du dricker. Det finns faktiskt många sätt att dricka. Dricker du direkt från en flaska, ställa in den aldrig direkt mot tänderna. Känn dig fri att använda sugrör – då slipper du alla problem.

• Ge dina barn fluortabletter. Använd fluortandkräm som vuxen. Goda vanor kommer att hjälpa dig att hålla dina tänder stark under hela livet.

• Om du vill att bleka tänderna, gå till en tandläkare som inte är angelägna om att sälja en produkt, men som kan ge dig råd. Människor är olika – behoven är olika. Lyssna till tandläkaren snarare än Google.

Martine Gladtvet har följt en studie av blekning produkter och konstaterar att många hem-blekning produkter som köps på nätet och i butik, inte godkänt. De kan vara skadligt, ger tand känslighet och många verk enkelt.

– Blekning i tandläkarstolen, skulle jag inte rekommendera. Detta är chock vitare tänder som torkar ut emaljen. Om du vill bleka, använda anpassade blek lysande med gelé, på natten. Du köpa hos tandläkaren för ett lagstadgat radiologi. Skenorna är engångsinvestering, säger tandläkaren.

Martine Gladtvet påminner om att vita tänder är också om arv och genetik. Vissa har naturligt vitare tänder än andra, vissa är benägna att reglera tänderna. Sådan är naturen. Vi är annorlunda också när det gäller tänderna.

 

Är vita tänder på samma sätt som friska tänder?

– Nej Jag har träffat snygga damer i 40-årsåldern, med stort hår och vackra hud och krita vita tänder – men med totalt sammanbrott i munnen, berättar Gladtvet.
80% av hennes patienter vet inte ens att de har luckor när de söker sig tandläkaren.

– Mycket viktigare än vita tänder är ett hälsosamt och friskt tandkött. Att gå till tandläkaren en gång per år och ta hand om vad som ligger bakom ditt leende, uppmuntra tandläkare och förklarar att hälsan i munnen har en hel del att säga om resten av kroppen också.

Gladtvet berättar om en studie där forskare i 30 år, jämfört med en grupp som regelbundet gå till tandläkaren på en grupp som inte gör det.
– Resultaten är ganska anmärkningsvärt när det gäller folkhälsan. Det visar att de som har gått regelbundet till tandläkaren och tand rengöras, har betydligt färre chanser att utveckla hjärt-kärlsjukdomar.

 

 

 

Blekning tandkräm och sköljer

Hur man får fläckar av dina tänder? Over-the-counter tandkräm, geler och sköljningar bidra till att undanröja en del ytan fläckar. Många av dessa produkter innehåller milda slipmedel, kemikalier eller polermedel. Till skillnad från blekmedel de inte ändrar den naturliga färgen på tänderna.

 

Hem rättsmedel för vitare tänder

En del människor föredrar fortfarande den gamla hem botemedel bakpulver och en tandborste för att försiktigt vitare tänder hemma. En del livsmedel såsom selleri, äpplen, päron, och morötter utlösa massor av saliv, som hjälper tvätta bort matrester på tänderna. Tugga sockerfritt tuggummi är en tand-rengörande verkan och även utlöser saliv. En bonus från allt som saliv: Det neutraliserar syran som orsakar karies. Med tänder, är mer saliv bättre runt.

Tandvård

Approach tandblekning med försiktighet om du har massor av tandfasader, limning, fyllningar, kronor och broar. Bleach kommer inte att lätta dessa tillverkade tänder – vilket innebär att de kommer att sticka ut bland dina nya vitnade naturliga tänder. För att matcha dina vitare tänder, kan du behöva undersöka nya tandvård, inklusive faner eller bindning.

Förhindra tänder fläckar

När vi blir äldre, det yttre lagret av tandemaljen slits bort. Det underliggande lagret, som kallas dentin är gulare. Det är därför det är viktigt att försöka undvika färgning tänderna i första hand, särskilt efter blekning. Om du tar hand med livsmedel och drycker som missfärgas tänderna kan resultatet av blekning i upp till ett år. Vitare tänder alltför ofta kunde få dem att se genomskinlig och blå, så du vill behålla din nya leende.

Att hålla tänderna vita, inte Lys upp

Inte bara är det dåligt för hälsan, är rökning en av de värsta syndarna när det gäller färgning tänderna. Tobak orsakar bruna fläckar som penetrerar spåren och gropar av tandemaljen. Tobaks fläckar kan vara svåra att få bort genom att borsta ensam. Ju längre du röker, desto mer förankrade fläckarna blir. Rökning orsakar också dålig andedräkt och gingivit (tandköttsinflammation), och ökar risken för de flesta typer av cancer.

Livsmedel som orsakar tänder fläckar

Det finns en annan anledning att titta på vad du äter. Några vanliga livsmedel kan missfärga tänderna. Här är ett enkelt sätt att berätta om ett livsmedel kan vara fel: Allt som kan färga en vit bomull T-shirt kan färga tänderna, säger tandläkare. Kaffe fläckar tänderna, till exempel. Andra topp brottslingar är drycker som te, mörka läsk och fruktjuicer. Dessa tänder fläckar utvecklas långsamt och bli mer märkbara när vi åldras.

Tänka som du dricker

De kan packas med sjukdomsbekämpande antioxidanter, men ett glas rött vin, tranbärsjuice, eller druvsaft fläckar också tänder lätt. Det betyder inte att du ska ge dem, men kom ihåg att skölja munnen efter att du dricker. Dessa är inte de enda tandfärgnings livsmedel att vara medveten om.

Fler Livsmedel som Stain Tänder

Den djupa färgen på dessa frukter och grönsaker ger dem deras näringsvärde punch. Men blåbär, björnbär och rödbetor lämnar sin färg på tänderna också. Ät upp för din hälsa och förebygga tandfläckar efter:

 • omedelbart borsta tänderna efter att ha ätit.
 • Skölja munnen med vatten.

Sportdrycker Tuffa på tänder?

Medan alla sötade drycker är dåligt för tänderna, kan vissa energi- och sportdrycker vara värre, enligt en studie i General Dentistry . Forskarna fann att dessa drycker – liksom flaska saft – kan urholka tandemaljen efter lång tids användning. Resultatet är tunna, genomskinliga, missfärgade tänder. För att förhindra tand erosion:

 • Inte sitta och smutta på dessa drycker under en lång tid.
 • Skölj munnen med vatten när du är klar att dricka.

Mediciner som kan färga tänder

Antibiotika tetracyklin orsakar grå tänderna hos barn vars tänder är fortfarande under utveckling. Antibakteriella munvatten som innehåller klorhexidin eller cetylpyridiniumklorid kan också ge fläckar tänderna. Vissa antihistaminer, antipsykotiska läkemedel och blodtryck mediciner orsakar tand fläckar, som kan stryka och överskott fluor. Om blekning inte hjälper, be din tandläkare om tandvård limning, där en tand-färgad material appliceras på tänderna.

Glöm inte Dagligt underhåll

En enkel strategi kan bidra till att upprätthålla vita tänder: borste. Borsta minst två gånger dagligen. Ännu bättre, borsta efter varje måltid och mellanmål. Borstning hjälper till att förhindra fläckar och gula tänder, speciellt vid tandköttskanten. Både elektriska och sonic tandborstar kan vara överlägsna traditionella tandborstar i att ta bort plack och ytan fläckar på tänderna. Dessutom, glöm inte att använda tandtråd och använda en antiseptisk munvatten dagligen.

Vidöppna och säger “vitare tänder!

Se din tandläkare för regelbundna kontroller och professionell rengöring. De nötnings och polering metoder tandläkare använder kan ta bort många tänder fläckar som orsakas av mat och tobak.