Hos tandläkaren

Den professionell tandblekning process börjar med en konsultation med din tandläkare. Inte alla är en bra kandidat för tandblekning, vilket är varför du vill prata med en tandläkare innan du har det gjort. Om du har stora fyllningar eller kronor (lock) på framtänderna, är tandblekning inte en bra idé. De kemikalier som bleker dina naturliga tänder, men inte dina protetik (som är gjorda av keramik, porslin eller kompositmaterial), vilket resulterar i tänderna är olika färger.

Tandblekning hemma som är effektiv

Tandblekning är mest effektiv på gul missfärgning, och kan vara mindre effektiva på brun eller grå missfärgade tänder, speciellt när missfärgningen är ett resultat av exponering för tetracyklinantibiotika medan tänderna är fortfarande under utveckling (före 8 års ålder).

Därefter kommer själva blekning utnämning. När du känner dig bekväm i stolen, kommer tandläkaren sätter en läpp indragare i munnen, vilket är bara en plast guide som flyttar dina läppar ur vägen så att dina tänder är lätta att komma åt.
Tandläkaren kommer sedan täcka tandköttet runt framtänder med en gel och sedan härda den med en kraftfull ljus. Detta kallas en tandkötts barriär och skyddar tandköttet från tänderna blekkemikalier under tandblekningsprocessen. Tandläkaren kan också gälla en förening på tänderna som hjälper till att förhindra tand känslighet.

Den faktiska vitare processen innebär tandläkaren att applicera en gel gjord av 15% till 35% väteperoxid till framtänderna. Väteperoxid kan penetrera den porösa yttre lagret av tänderna och bryta isär fläck föreningar med användning av en kemisk reaktion som kallas oxidation. Beroende på blekning systemet som används, kan appliceringen av blekningsgel följas av applicering av en hög effekt ljus som påskyndar blekningsprocessen.

Olika metoder för vita tänder genom att bleka

De flesta system och metoder innebär flera tillämpningar av gel i hela blekning session. Tandläkaren kommer att skölja bort gelen och återanvända ett nytt lager så många gånger som behövs inom loppet av cirka 40 minuter. När du är klar, kan vitare förfarande uppnå fyra till sex nyanser av blekning efter bara en session. Vissa patienter upplever tand eller tuggummi känslighet efter blekning, men det går oftast bort inom en dag eller två.

Även effekterna av at bleka tänderna kan pågå ett tag (månader till år), beroende på diet och andra vanor (som rökning!), Kommer fläckar på tänderna så småningom tillbaka. Vissa tandläkare kan rekommendera att upprätthålla en nyligen blekt leende med en professionell hem blekning kit. Dessa paket inkluderar skräddarsydda brickor för att passa dina tänder och rör av blekning gel som har en lägre koncentration av blekmedel än i office sort. Patient linjerna magasinen med gel och bär dem för ett par timmar åt gången varje dag eller när du sover.

När det gäller tandblekning, du får vad du betalar för. Även over-the-counter kit från apoteket är billiga och erbjuder bekvämligheten med at-home blekning utan ett besök till tandläkaren, de är långsammare och mindre effektiv än professionella blekning av. Och naturligtvis, utan överinseende av en tandläkare, du har inte råd du behöver för att få bästa resultat. Om du vill verkligen Hollywood-vita tänder, investera i en professionell tandblekning administreras av din tandläkare.