Tandblekningspenna

Tandblekning pennor är tunna, plaströr som inrymmer en blekning gel och är tillräckligt liten för att placera i en väska eller ficka. Bärbara vitare pennor bidra till att förbättra färgen på dina tänder genom att ta bort överblivna fläckar på varje tand yta. Ofta är dessa typer av blekning produkter ger synliga resultat direkt efter din första omgången av användning.

Ingredienser för vitare tänder hemma

Peroxid är den huvudsakliga aktiva ingrediensen i de flesta over-the-counter tandblekning produkter för vitare tänder, inklusive blekning pennan. Enligt American Dental Association (ADA), “Karbamidperoxid, används i många blekningsprodukter, bryts ned till väteperoxid och urea, med väteperoxid är den aktiva blekmedlet. En blekningsprodukt innehållande 10 procent karbamidperoxid utbyten approximativt 3,5 procent väteperoxid.” Peroxiden bryter ner, vilket gör att syre i emaljen på tänderna och ljusare det. Andra ingredienser i peroxidhaltiga tand whiteners kan innefatta glycerin, karbopol, natriumhydroxid och smakämnen. Många blekning produkter är för närvarande tillgängliga för konsumenterna i dag, och mängden och typen av aktiva ingredienser i form av produkten och hur de tillämpas kan variera mycket.

Bekvämlighet med att bleka tänder hemma

Tänderna kan färgas från färgade livsmedel, såsom bär, röda såser, kaffe, te, rödvin och mörkfärgade läsk – liksom röka cigaretter. En tandblekning penna kämpar dessa gemensamma fläckar och är funktionell på grund av sin storlek, portabilitet och allmän bekvämlighet. Använd den regelbundet för att uppnå och upprätthålla önskad nivå av tänder vithet. Produkten tar bara några sekunder att tillämpa, och det är bäst om du undviker att äta eller dricka något under den första timmen efter applicering för att göra vitare processen mer effektiv. Läs mer om att bleka tänder hemma.

Hur man använder

Whitening pennor som denna är lätt att använda med inget kladd och effektivt ta bort fläckar för ett vitare leende i så lite som två dagar. Bara vrid, borste och gå. Pennan kan ingå i din vanliga munhygien rutin två gånger dagligen som rekommenderas. Börja med att borsta tänderna med en tandborste som Colgate Optic Vita + Whitening Pen , som innehåller en återanvändbar vitare penna som vrider ordentligt i botten av tandborsten handtag. Efter en grundlig borstning, bara ta bort den övre locket och vrid botten av pennan tills du ser gelen på penselspetsen. Applicera ett tunt skikt av blekning gel till varje tand yta, och se till att hela tandens yta är i kontakt med den whitening gel. Skölj inte; produkten måste stanna på tänderna för att arbeta.

Om snabba och bekväma tandblekning är ditt mål, sedan en vitare penna kan vara rätt val för dig. För att göra regelbundna förbättringar som stannar med dig, följ anvisningarna för den produkt du använder. Ditt leende är en av dina viktigaste tillgångar, så för optimal wellness, kom ihåg att få regelbundna professionell rengöring.

Resultatet av tandblekning hemma

Vissa användare tycker att de ser resultat i så lite som två dagar beroende på koncentrationen och typen av peroxid. För snabbare resultat, har en del användare upptäckt att upprepa tillämpningsanvisningarna var 10 minuter för 1 eller 2 timmar var effektivt även om detta inte rekommenderas för dessa pennor med starkare koncentrationer av peroxid. Tandblekningspennor är perfekt för beröring upp mellan andra vitare metoder eller behandla fläckar i en viss plats. Läs mer om tandblekning hemma.

 

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med blekning pennor är att de kan kastas i en handväska, ryggsäck, resväska eller resefodral att röra upp on-the-go. Många användare gillar också deras användarvänlighet även i jämförelse med färg-on applikationer. Vrid helt enkelt ned på pennan för att driva upp vitare produkten och applicera gelen på tänderna.

Kanske den största nackdelen med pennor är att de har en begränsad behållare. Även om vissa kan ha upp till 50 touch-up använder i dem, kommer du förmodligen få två kanske tre fullständiga ansökningar till ett värde innan den är tom. Så det kanske inte är den mest kostnadseffektiva lösningen för en fullständig behandling.

Tips och riktlinjer för användning

  • Tillåt gelén härda. Det bästa sättet att göra detta är att hålla dina läppar bort från tänderna i 30 till 60 sekunder.
  • Vänta innan du äter. Undvik att äta och dricka under minst en timme.
  • Tand känslighet. Starkare peroxid-baserade geler (22% och uppåt) kan orsaka tand känslighet och bränna tandkött om det kommer i kontakt med dem.